Ορθόδοξη Χριστιανική Αποστολική Αδελφότητα “Η Μεταμόρφωση”


Ενημέρωση #14 – 04 Φεβρουαρίου 2022

Αγαπητοί αδερφοί,

σας ενημερώνουμε ότι από την ερχόμενη Κυριακή 06 Φεβρουαρίου 2022 (και μέχρι νεωτέρας) η συνάθροισή μας θα πραγματοποιείται με φυσική παρουσία, στο κτίριό μας στην Θέρμη και, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση (ΦΕΚ 290/29-1-2022), μπορούν να προσέρχονται επισκέπτες:

Α. Εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες με επίδειξη έγκυρου πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης.

Β. Παιδιά και νέοι από 4 έως και 17 ετών προσέρχονται με χαρτί δήλωσης αρνητικού self-test.

(δεν μπορούν να προσέλθουν μη εμβολιασμένοι και μη νοσήσαντες).

Πιο συγκεκριμένα

«…εισέρχονται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο:

[α] πιστοποιητικού εμβολιασμού, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 9, ή

[β] πιστοποιητικού νόσησης, σύμφωνα μετην παρ. 3 του άρθρου 9.

Οι ανήλικοι από τεσσάρων (4) έως και δεκαεπτά (17) ετών δύνανται να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test), σύμφωνα με τις παρ. 3 και 4 του άρθρου 9.»

Η χρήση μάσκας εντός του κτιρίου είναι υποχρεωτική.

Παρακαλούμε, πριν προσέλθετε να βεβαιωθείτε οτι το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης που έχετε είναι έγκυρο (έχουν γίνει αλλαγές σε σχέση με την τρίτη δόση και κάποιες ηλικιακές ομάδες, όπως επίσης και στη χρονική ισχύ του πιστοποιητικού νόσησης (τρίμηνο).

Η μετάδοση της συνάθροισης μέσω της πλατφόρμας Zoom συνεχίζεται κανονικά.

Το ΔΣ της ΟΧΑΑ “Η Μεταμόρφωση”


Ενημέρωση #13 – 14 Ιανουαρίου 2022

Αγαπητοί αδερφοί,

σας ενημερώνουμε ότι λόγω των αυξημένων κρουσμάτων της νόσου Covid στη χώρα μας, το ΔΣ της ΟΧΑΑ “Η Μεταμόρφωση” αποφάσισε ότι οι συναθροίσεις του Ιανουαρίου 2022 θα πραγματοποιηθούν ΜΟΝΟ μέσω τηλεδιάσκεψης στην πλατφόρμα ZOOM και όχι με φυσική παρουσία.

Αναμένετε νεότερη ενημέρωση στις αρχές Φεβρουαρίου.

Στα πλαίσια της κοινωνικής ευθύνης όλων μας, συνιστούμε την αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας καθώς και την άμεση εξέτασή σας με Rapid ή PCR test σε περίπτωση που έχετε έρθει σε επαφή με πιθανό κρούσμα ή αισθάνεστε οποιαδήποτε αδιαθεσία.Σας ευχόμαστε καλή και ευλογημένη χρονιά.Το ΔΣ της ΟΧΑΑ “Η Μεταμόρφωση”


Ενημέρωση #12 – 26 Νοεμβρίου 2021

Αγαπητοί αδελφοί,
Σύμφωνα με την τελευταία υπουργική απόφαση (ΦΕΚ 5401/20-11-2021) σε χώρους που είναι χαρακτηρισμένοι ως “μικτοί” ισχύουν πλέον τα εξής:
Μπορούν να προσέρχονται επισκέπτες:
Α. Εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες εξαμήνου, με επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης.
Β. Παιδιά και νέοι από 4 έως και 17 ετών προσέρχονται με χαρτί δήλωσης αρνητικού self-test.

Σύμφωνα με την ανωτέρω Κοινή Υπουργική Απόφαση, αυτή τη στιγμή ΔΕΝ επιτρέπεται η είσοδος σε κλειστούς χώρους σε ανεμβολίαστους ή μη νοσήσαντες εξαμήνου.

Αυτό πλέον ισχύει και για τη συνάθροισή μας, μέχρι νεωτέρας.

Η χρήση μάσκας εντός του κτιρίου είναι υποχρεωτική.


Ενημέρωση #11 – 07 Νοεμβρίου 2021

Αγαπητοί αδελφοί,
Σύμφωνα με την τελευταία υπουργική απόφαση (ΦΕΚ 5138/5-11-2021) σε χώρους που είναι χαρακτηρισμένοι ως “μικτοί” ισχύουν πλέον τα εξής:
Μπορούν να προσέρχονται επισκέπτες:
Α. Εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες εξαμήνου, με επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης.
Β. Ενήλικες, ανεμβολίαστοι, με επίδειξη PCR/Rapid test που πραγματοποιήθηκε έως 48 ώρες πριν την προσέλευση στη συνάθροιση.
Γ. Παιδιά και νέοι από 4 έως και 17 ετών προσέρχονται με χαρτί δήλωσης αρνητικού self test (δεν χρειάζεται πλέον PCR/Rapid test όπως ίσχυε μέχρι προχθές).
Αυτό πλέον ισχύει και για τη συνάθροισή μας, μέχρι νεωτέρας.
Η χρήση μάσκας εντός του κτιρίου είναι υποχρεωτική.

Ενημέρωση #10 – 29 Οκτωβρίου 2021

Συμμετοχή στις δραστηριότητες της Μεταμόρφωσης και με Rapid/PCR test
Αγαπητοί αδελφοί και συνοδοιπόροι. Καθώς γίνονται διάφορες αναπροσαρμογές στα μέτρα για την πανδημία, θέλουμε κι εμείς δοκιμαστικά να κάνουμε κάποιες αλλαγές.

Η σκέψη μας είναι να συνδυάσουμε με τον καλύτερο τρόπο την ασφάλεια των ανθρώπων που έρχονται στο χώρο μας, με τη δυνατότητα να δώσουμε την ευκαιρία σε όσο το δυνατόν περισσότερες και περισσότερους να έρθουν και να βιώσουν μαζί μας στον χώρο μας την εμπειρία της παρουσίας του Θεού εν τω μέσω της σύναξής μας – όπως Αυτός υπόσχεται ότι κάνει, και είναι πιστός σε αυτό.

Γι’ αυτό το λόγο, δοκιμαστικά, θα αλλάξουμε από αυτή την Κυριακή 31 Οκτωβρίου την χρήση του χώρου από αμιγώς για εμβολιασμένους και νοσήσαντες με πιστοποιητικά, σε μεικτό χώρο.

Αυτό σημαίνει ότι εμβολιασμένοι και νοσήσαντες εξακολουθούν να έρχονται με τα πιστοποιητικά τους, επιπλέον όμως μπορούν να έρθουν και άτομα που είτε δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα, είτε δεν έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, με ένα rapid ή PCR test 48 ωρών (δηλαδή, το test αυτό θα πρέπει να έχει γίνει το αργότερο Παρασκευή πριν την Κυριακή της σύναξής μας). Έτσι έρχεστε στη συνάθροιση με την εκτυπωμένη δήλωση του rapid test από το Gov.gr, η οποία έχει πάνω δεξιά το τετράγωνο με το barcode για να μπορέσουμε να το ελέγξουμε με τη σχετική εφαρμογή στην είσοδο.
Η αλλαγή αυτή αφορά όλες τις δραστηριότητες της αδελφότητας που γίνονται στο κτίριό μας (συμπροσευχές, συναντήσεις νεολαίας, γυναικών, μουσικής ομάδας κτλ).

Επίσης, καθώς υποχρεούμαστε να ακολουθούμε διαφορετικές υποδείξεις στη χωροταξία, παρακαλούμε να ακολουθείτε τις υποδείξεις που τυχόν σας κάνουν οι ταξιθέτες που θα έχουμε ορίσει για την ταξιθεσία.

Όσοι μένουν στο ίδιο σπίτι, θα μπορούν να κάθονται ο ένας δίπλα στον άλλο έως 4 άτομα. Αν τυχόν υπάρχουν επιπλέον άτομα που κατοικούν στο ίδιο σπίτι θα πρέπει να έχουν μια απόσταση μιας κενής θέσης από τα υπόλοιπα 4 άτομα.

Ευχαριστούμε πολύ για την υπομονή σας και τη συνεργασία σας στην προσπάθειά μας μέχρι τώρα να σας υπηρετήσουμε εν μέσω περίεργων και πρωτόγνωρων συνθηκών. Τονίζουμε ότι η αλλαγή αυτή είναι δοκιμαστική, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει πάντα η πιθανότητα να γυρίσουμε στην προηγούμενη κατάσταση για την προστασία όλων μας.

Τέλος, καθώς δυστυχώς η πόλη μας είναι αρκετά αντιδραστική και χαλαρή στα θέματα ασφαλείας όσον αφορά την πανδημία και είναι πρώτη σε συμπτώματα στην Ελλάδα, δεν έχουμε φόβο, δεν έχουμε ανησυχία, αλλά με ελευθερία επιλέγουμε να σεβαστούμε τους άλλους και τον εαυτό μας και να προσαρμοζόμαστε στα μέτρα που παίρνονται ώστε να εξασφαλίσουμε την υγεία και για μας και για τους άλλους, για το τώρα αλλά και για το μέλλον.

‘Μονάχα απ’ την αλαζονεία προέρχεται η διχόνοια, ενώ η σοφία είναι μ’ εκείνους που δέχονται τις συμβουλές. ‘

ΠΑΡΟΙΜΙΑΙ 13:10
 
Το ΔΣ της ΟΧΑΑ “Η Μεταμόρφωση”

Ενημέρωση #9 – 07 Σεπτεμβρίου 2021

Αγαπητοί αδελφοί,

σας ενημερώνουμε ότι από την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021 (και μέχρι νεωτέρας) η συνάθροισή μας θα πραγματοποιείται και με φυσική παρουσία στο κτήριό μας στην Θέρμη. Θα μπορούν να προσέλθουν σε αυτήν μόνο όσοι είναι πλήρως εμβολιασμένοι κατά του Covid-19 καθώς και όσοι έχουν νοσήσει το προηγούμενο εξάμηνο και έχουν πιστοποιητικό νόσησης από το gov.gr (όπως ορίζουν οι πιο πρόσφατες οδηγίες της κυβέρνησης για τις συναθροίσεις κόσμου σε εσωτερικούς χώρους που λειτουργούν ως “αμιγώς για εμβολιασμένους”). Παρακαλούμε σημειώστε ότι πρέπει να έχουν περάσει 14 ημέρες από την τελευταία δόση του εμβολιασμού σας και έως 6 μήνες από τη νόσησή σας.

Οι ανήλικοι που δεν είναι εμβολιασμένοι θα πρέπει να προσέρχονται με αρνητικό self test (του σχολείου).

Στην είσοδο του κτηρίου θα διενεργείται θερμομέτρηση και  έλεγχος, συνεπώς, θα πρέπει να έχετε μαζί σας είτε εκτυπωμένο το πιστοποιητικό εμβολιασμού/νόσησής σας, είτε να το έχετε “κατεβασμένο” στο κινητό σας ώστε να γίνει ο απαραίτητος έλεγχος.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της παρουσίας μας μέσα στο κτήριο, πρέπει να φοράμε μάσκα και να την φοράμε σωστά (να καλύπτει και το στόμα αλλά και την μύτη). 

Παρόλο που τα μέτρα δεν το προβλέπουν, καθώς έχουμε πολλές διαθέσιμες θέσεις στο κτήριό μας, σας προτρέπουμε να τηρείτε αποστάσεις από τους υπόλοιπους καθήμενους.

Τέλος σας ενημερώνουμε ότι η συνάθροισή μας θα συνεχίσει να μεταδίδεται μέσω της πλατφόρμας Zoom.

Σχετικά με τη λειτουργία των κατηχητικών θα ενημερωθείτε από τους υπευθύνους αυτών.

Ορθόδοξη Χριστιανική Αποστολική Αδελφότητα “Η Μεταμόρφωση”

———————————————————–

Ενημέρωση #8 – 01 Ιουλίου 2021

Αγαπητοί αδελφοί,σας ενημερώνουμε οτι όπως κάθε χρόνο, λόγω του καλοκαιριού, αλλάζει η ώρα έναρξης της συνάθροισής μας.Έτσι, από την Κυριακή 4 Ιουλίου 2021 μέχρι και την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021 η συνάθροισή μας θα ξεκινά στις 19:00 (αντί για 18:00).Αυτή η αλλαγή ισχύει ανεξάρτητα από το αν θα συναντιόμαστε μόνο διαδικτυακά ή αν θα συναντιόμαστε και με φυσική παρουσία στην αίθουσά μας.


Ταυτόχρονα, σας ενημερώνουμε οτι είμαστε σε αναμονή του “ανοίγματος” του κωδικού δραστηριότητάς μας, ώστε να ανοίξουμε στο κοινό την αίθουσά μας, τηρώντας πάντα τις προϋποθέσεις που θα ορίζει ο νόμος.

Έτσι θα μπορέσουμε να κάνουμε καλύτερα, αυτό που λέει και ο Ψαλμός: “Ψάλτε μαζί μου τη μεγαλοσύνη του Κυρίου, όλοι μαζί το όνομά του ας το δοξάσουμε!” (Ψαλμ. 34:4)


Ορθόδοξη Χριστιανική Αποστολική Αδελφότητα “Η Μεταμόρφωση”

———————————————————

Ενημέρωση #7 – 14 Νοεμβρίου 2020


Αγαπητοί αδερφοί,
Σας ενημερώνουμε ότι οι συναθροίσεις μας θα ξεκινούν πλέον στις 6:00 μ.μ.(είτε στο Zoom και το Facebook, είτε και με φυσική παρουσία στο κτίριο της αδελφότητας, μόλις τα μέτρα μας το επιτρέψουν).
Η απόφαση έχει ληφθεί για να μπορούμε στο μέλλον να αφιερώσουμε περισσότερο χρόνο στο τέλος της συνάθροισης για συζήτηση και διάλογο, χωρισμένοι σε μικρότερες ομάδες.

Το ΔΣ της ΟΧΑΑ “Η Μεταμόρφωση”

———————————————————

Ενημέρωση #6 – 18 Αυγούστου 2020

Αγαπητοί αδερφοί,

Σας ενημερώνουμε ότι οι συναθροίσεις μας (εκτός αν ανακοινωθεί κάτι διαφορετικό) πραγματοποιούνται κανονικά διά ζώσης στο κτίριο της αδελφότητας, με τα απαιτούμενα μέτρα. Μπορείτε να παραβρεθείτε ΜΟΝΟ αν δηλώσετε έγκαιρα (μέχρι το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι) τη συμμετοχή σας.

Για δήλωση συμμετοχής στην Κυριακάτικη συνάθροισή μας στο κτίριο της Αδελφότητας, παρακαλούμε συμπληρώστε (από Δευτέρα έως και Σάββατο) αυτή τη φόρμα:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeOksRt-p79L8_hNlHSPep-7A4Jnhj01opNrHZomFtqOLJWvA/viewform

Σε περίπτωση που υπάρχει πρόβλημα χώρου, μια και τηρείται σειρά προτεραιότητας, θα επικοινωνήσουμε μαζί σας στο τηλέφωνο επικοινωνίας που δώσατε.

Θα μεταδοθεί κανονικά μέσω Zoom και Facebook group.

Το ΔΣ της ΟΧΑΑ “Η Μεταμόρφωση”

———————————————————

Ενημέρωση #5 – 15 Αυγούστου 2020

Αγαπητοί αδερφοί,

Σας ενημερώνουμε ότι η συνάθροιση της 16ης Αυγούστου 2020 ΔΕΝ θα πραγματοποιηθεί διά ζώσης στο κτίριο της αδελφότητας.

Θα μεταδοθεί κανονικά μέσω Zoom και Facebook group. 

Το ΔΣ της ΟΧΑΑ “Η Μεταμόρφωση”

———————————————————

Ενημέρωση #4 – 11 Αυγούστου 2020

Για δήλωση συμμετοχής στις Κυριακάτικες συναθροίσεις μας στο κτίριο της Αδελφότητας, παρακαλούμε συμπληρώστε (από Δευτέρα έως και Παρασκευή) αυτή τη φόρμα:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeOksRt-p79L8_hNlHSPep-7A4Jnhj01opNrHZomFtqOLJWvA/viewform

Σε περίπτωση που υπάρχει πρόβλημα χώρου, μια και τηρείται σειρά προτεραιότητας, θα επικοινωνήσουμε μαζί σας στο τηλέφωνο επικοινωνίας που δώσατε.

———————————————————

Ενημέρωση #3 – 13 Μαρτίου 2020, 13:20

Ακυρώνονται όλες οι προγραμματισμένες συναντήσεις, συναθροίσεις, συνελεύσεις και εκδηλώσεις της Αδελφότητάς μας, οποιουδήποτε είδους, μέχρι και το τέλος Μαρτίου 2020,  σε συμμόρφωση με τις πρόσφατες οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ, περί μη συνάθροισης σε κλειστούς χώρους. Διερευνώνται εναλλακτικές λύσεις. Θα υπάρξει ενημέρωση για τον Απρίλιο.

Συνιστούμε επίσης:

 • Αποφυγή των συναθροίσεων και του συγχρωτισμού οπουδήποτε (π.χ. καφετέριες, κινηματογράφοι)
 • Αποφυγή ομαδικών δραστηριοτήτων
 • Αποθάρρυνση συναντήσεων σε σπίτια φίλων, εστιατόρια ή εμπορικά κέντρα
 • Αποφυγή επαφής με άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες (πχ. ηλικιωμένους)
 • Συχνό και καλό πλύσιμο των χεριών με νερό και σαπούνι ή αλκοολούχο διάλυμα
 • Κάλυψη του βήχα ή του φτερνίσματος
 • Αποφυγή αγγίγματος ματιών, μύτης και στόματος
 • Αποφυγή στενής επαφής (χειραψίες, αγκαλιές και φιλιά)
 • Αποφυγή επαφής με άτομα που έχουν συμπτώματα λοίμωξης
 • Σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων, παραμονή στο σπίτι και επικοινωνία με ιατρό ή με τον ΕΟΔΥ.

(περισσότερες πληροφορίες https://eody.gov.gr/neos-koronaios-covid-19/)

Ο λόγος του Χριστού, με όλο τον πλούτο του, ας μένει μόνιμα ανάμεσά σας. Κι έτσι, να διδάσκετε και να συμβουλεύετε ο ένας τον άλλο με σοφία. Να ψάλλετε μ’ ευγνωμοσύνη στον Κύριο απ’ την καρδιά σας ψαλμούς, ύμνους και άσματα που εμπνέει το Άγιο Πνεύμα (Κολοσσαείς 3:16).

———————————————————

Ενημέρωση #2 – 12 Μαρτίου 2020, 10:50πμ

Σας ενημερώνουμε οτι μέχρι τις 25-3-2020 οι τάξεις των κατηχητικών μας ΔΕΝ θα λειτουργήσουν. Οι υπεύθυνοι των κατηχητικών έχουν ενημερωθεί και θα επικοινωνήσουν προσωπικά με τους δασκάλους των τάξεων ώστε να ενημερωθούν οι οικογένειες των παιδιών.

———————————————————

Ενημέρωση #1 – 08 Μαρτίου 2020, 16:17

Μέχρι νεώτερης ανακοίνωσης, οι συναντήσεις μας συνεχίζονται κανονικά.

Παρακαλούμε να επισκέπτεστε αυτή τη σελίδα για να λαμβάνετε πληροφόρηση.

ΟΧΑΑ “Η Μεταμόρφωση”.


Posted

in

by

Tags:

Comments

One response to “Ορθόδοξη Χριστιανική Αποστολική Αδελφότητα “Η Μεταμόρφωση””

 1. Mr WordPress Avatar

  Hi, this is a comment.
  To delete a comment, just log in and view the post's comments. There you will have the option to edit or delete them.